Wat?

Wedstrijdzwemmen is een Breedtesport met een trainingsaanbod voor alle leeftijden en niveaus, van recreatief tot competitief, en wordt beoefend in een 25- of 50-meterbad. Techniek, conditie en concentratie zijn de kernwoorden van wedstrijdwemmen met het doel zo snel mogelijk te worden. In de trainingen wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de zwemtechniek, de juiste duik en het maken van een goed keerpunt. Tijdens een wedstrijd komen deze elementen allemaal samen:

Wie?

Jong of oud, nieuw of ervaren, recreatief of competitief: ZPC Watervlo heeft voor iedere (toekomstige) wedstrijdzwemmer het passende trainingsaanbod. Voor meer informatie bekijk ons trainingsaanbod op:

Trainingsaanbod

Wanneer?

Afhankelijk van trainingsniveau en ambitie staan de trainers van ZPC Watervlo zes keer per week voor de zwemmers klaar. Binnen ZPC Watervlo onderscheiden wij drie groepen trainers met verschillende trainingsniveaus.

Inschrijven
Proeftraining

Iedereen die in het bezit is van minimaal een diploma C is welkom. Hierbij is het wel belangrijk dat de zwemmer al aan een bepaald niveau voldoet. Tijdens de trainingen zijn de banen ingedeeld op leeftijd en niveau.

Daarom willen wij je graag eerst zien zwemmen voor je lid kan worden bij Wedstrijdzwemmen. Tijdens een proeftraining wordt beoordeeld of de zwemmer al mag deelnemen aan wedstrijdzwemmen of dat eerst het halen van Zwemvaardigheid 1 verwacht wordt. Het eerste half uur van een proeftraining bestaat daarom ook uit ‘voorzwemmen’. Aansluitend mag de zwemmer nog een half uur meetrainen.

Proeftrainingen vinden plaats op de volgende dagen:

– maandag 4 september 2023
– maandag 2 oktober 2023
– maandag 4 december 2023
– maandag 25 maart 2024

Interesse?

De trainers van ZPC Watervlo verwelkomen je graag langs de badrand voor een proeftraining. Proeftrainingen zijn gratis en vrijblijvend, maar je moet je wel vooraf aanmelden door een mail te sturen aan intakewedstrijdzwemmen@zpcwatervlo.nl en vermeld daarbij:

· Naam
· Leeftijd/geboortedatum
· Behaalde zwemdiploma’s
· Lid van ZPC Watervlo (Ja/Nee)

Wedstrijdzwemmen