Wat?

Bij wedstrijdzwemmen gaat het om snelheid. Techniek, conditie en concentratie zijn de kernwoorden van de sport. In de trainingen wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de zwemtechniek, de juiste duik en het maken van een goed keerpunt. Tijdens een wedstrijd komen al deze elementen samen. Een wedstrijd heeft als doel om sneller te zwemmen dan je ooit hebt gedaan en hiermee je eigen Persoonlijke Record te verbeteren. 

Wie?

Bij Z.P.C. Watervlo wordt wedstrijdzwemmen voor alle leeftijden aangeboden. Iedereen die in het bezit is van minimaal een diploma zwemvaardigheid 1 is welkom. Hierbij is het wel belangrijk dat de zwemmer al aan een bepaald niveau voldoet. Na het proefzwemmen kan er daarom gekozen worden of een zwemmer (gedeeltelijk) meedoet aan de zwem- en techniekschool. Tijdens de trainingen zijn de banen ingedeeld op leeftijd en niveau. Ondanks dat wedstrijdzwemmen een individuele sport is, wordt er gezamenlijk getraind wat bijdraagt aan het verhogen van het teamgevoel. 

Wanneer?

Vier avonden per week staan de trainers van Z.P.C. Watervlo voor de zwemmers klaar. Alle trainingen worden gegeven in het wedstrijdbad van zwembad Fletiomare dat voorzien is van zes banen en startblokken. 

Proeftraining

Interesse? De trainers van Z.P.C. Watervlo verwelkomen je graag langs de badrand voor een proeftraining. Proeftrainingen zijn gratis en vrijblijvend.

Wedstrijdzwemmen