Juryrooster online

Het nieuwe juryrooster voor seizoen 2018-2019 staat online. Lees hem goed door en zet in je agenda wanneer je aan de beurt bent.  Klik hier om naar het juryrooster te gaan.

Lees meer
Barrooster online

Het nieuwe barrooster voor 2018-2019 staat online. Lees hem goed door en zet in je agenda wanneer je aan de beurt bent.  Klik hier om naar het barrooster te gaan.

Algemeen

Waterpolo is een intensieve, fysieke teambalsport die zwemmend wordt uitgeoefend. De juiste zwemtechniek, een goede balbeheersing en een uitstekende conditie zijn de ingrediënten om waterpolo op een goede en leuke manier te beoefenen. Beschik jij over die capaciteiten? Kom dan waterpoloën bij ZPC Watervlo! Heren, dames en jeugd kunnen bij ZPC Watervlo terecht om waterpolo op een sportieve en gezellige manier te beleven. 

Aanmelden

Heb je interesse en wil je een keer langs komen om te kijken of mee te trainen, schrijf je dan in en we nemen contact met je op over de mogelijkheden. Voor de jeugdteams is er momenteel een ledenstop, bij inschrijving wordt het aankomende jeugdlid op een wachtlijst geplaatst.

Wedstrijden

Je kunt al competitiewedstrijden spelen vanaf negen jaar. Ben je jonger, dan is er de mogelijkheid om mee te doen aan minipolo. De thuiswedstrijden worden normaliter gespeeld op zaterdag vanaf 16.15 uur. De polocompetitie loopt elk jaar van half september tot eind april.

Jeugd

De jeugd is bij waterpolo ingedeeld in verschillende leeftijdsklassen zodat iedereen speelt met leeftijdsgenootjes die ongeveer dezelfde ontwikkeling hebben meegemaakt. De volgende leeftijdsklassen worden in het waterpolo gehanteerd:

– Jongens/Meisjes A, < 19 jaar (bij ZPC Watervlo seizoen 2016/17 alleen jongens <19)

– Jongens/Meisjes B, < 17 jaar (ook <17 jongens en meisjes bij ZPC Watervlo in seizoen 2016/17)

– Jongens/Meisjes C, < 15 jaar (ook <15 jongens en meisjes bij ZPC Watervlo in seizoen 2016/17)

– Gemend D, < 13 jaar (ook twee gemende teams < 13A en < 13B bij ZPC Watervlo in seizoen 2016/17)

– Gemend E, < 11 jaar (ook twee gemende teams < 11A en < 11B bij ZPC Watervlo in seizoen 2016/17)

Minipolo

Alle kinderen die lid zijn ZPC Watervlo kunnen deelnemen aan minipolo. Het is bedoeld voor hen die nog niet toe zijn aan competitiewedstrijden, maar waterpolo wél heel leuk vinden! Je moet minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma C en de maximum leeftijd is 12 jaar. Eens per maand gaan de kinderen die dat willen onder begeleiding op bezoek bij een andere vereniging om oefenwedstrijdjes te spelen. Als er voldoende belangstelling is wordt er een Watervloteam gemaakt. Zo niet, dan vormen kinderen van verschillende verenigingen een team. Het spelplezier staat voorop en de begeleiders zwemmen met de kinderen mee.

Je kunt je aanmelden via waterpolo@zpcwatervlo.nl en dan drie keer kosteloos meetrainen. Zie ook de trainingstijden.

ZPC Watervlo

Waterpolo

Voor alle leeftijden! Schrijf je nu in en kom een proeftraining volgen.
@ Zwembad Fletiomare