Landtrainingen Watervlo

Helaas, wij weten nog steeds niet wanneer wij weer mogen gaan zwemmen. Maar, er is ook nieuws! Wij kunnen buitentrainingen aanbieden vanaf vrijdag 29 januari 2021. Dit geldt voor leden onder de 18 jaar. Deze trainingen doen we samen met Wedstrijdzwemmen en bestaan uit warming-up, hardlopen, stabiliteitsoefeningen en balsport(en). De trainingsmomenten vinden plaats op sportplaats

Lees meer
Word ook scheidsrechter en volg de opleiding bij de KNZB

Scheidsrechter zijn bij een waterpolowedstrijd is niet alleen leuk en uitdagend, maar ook enorm belangrijk voor de continu√Įteit van de vereniging.¬†Opgeven als scheidsrechter kan bij de waterpolocommissie via¬†waterpolo@watervlo.nl¬†

Lees meer
Waterpolo Protocol COVID-19 ūü¶†

In het belang van de gezondheid van de waterpolo√ęrs, staf en betrokkenen zijn er extra regels voor het veilig spelen van wedstijden. Naleving van onderstaande regels is voor iedereen strikt noodzakelijk. Zie hieronder ons volledige COVID-19 protocol: zpc Watervlo Protocol COVID-19

Lees meer
Wat?

Waterpolo is een intensieve en fysieke balsport die wordt gespeeld in twee teams van zeven spelers. Naast het hebben van een goede conditie en de juiste balbeheersing speelt samenwerking een grote rol. Waterpolo is een strategisch spel dat nooit saai is. Door de juiste tactiek te gebruiken kan er worden gescoord bij de tegenstander. Een wedstrijd bestaat uit vier partjes van minimaal vier minuten netto speeltijd. Hoe hoger het niveau hoe langer de speeltijd. 

Wie?

Bij Z.P.C. Watervlo kunnen zowel dames, heren als jeugd terecht om waterpolo op een gezellige en sportieve manier te beleven. De jeugd wordt ingedeeld naar leeftijd en speelt tot en met 13 jaar in gemengde teams. Daarna worden jongens en meisjes gescheiden. Bij de jeugd worden de volgende leeftijdscategori√ęn gehanteerd:

  • Jongens & meisjes A < 19 jaar
  • Jongens & meisjes B < 17 jaar
  • Jongens & meisjes C < 15 jaar
  • Gemengd D < 13 jaar
  • Gemengd E < 11 jaar

Na het behalen van een C-diploma zijn kinderen welkom om bij de waterpolo meet te kunnen doen aan minipolo. Al is het wel heel goed voor de zwemconditie en zwemtechniek om daarnaast zwemvaardigheid 1 t/m 3 te doen. Het kan ook heel fijn zijn om de waterpolowachtlijst zo te overbruggen. Minipolo is speciaal bedoeld voor kinderen die nog niet toe zijn aan competitiewedstrijden, maar waterpolo wel heel leuk vinden. Op speelse wijze leren zij hierbij de basis van de sport.

Wanneer?

Van maandag tot en met vrijdag worden er waterpolotrainingen aangeboden. Eventueel ook in het weekend. Afhankelijk van het team en het niveau worden er één, twee of drie avonden in de week getraind. (Thuis)wedstrijden vinden plaats op zaterdagmiddag. Naast zwembad Fletiomare maakt Z.P.C. Watervlo voor het aanbieden van waterpolo ook gebruik van zwembad De Kwakel in Utrecht en zwembad H2O in Harmelen.

Proeftraining

Interesse? De trainers van Z.P.C. Watervlo verwelkomen je graag langs de badrand voor een proeftraining. Proeftrainingen zijn gratis en vrijblijvend. LET OP: Momenteel geldt er een wachtlijst voor de jeugd. Op dit moment is er wel plaats voor meisjes uit 2007/2008 en 2003/2004. Wanneer een speler op de wachtlijst staat en dus nog niet in een team ingedeeld kan worden, is wedstrijdzwemmen een goed (tijdelijk) alternatief omdat het de basis legt voor waterpolo.