Wat?

Waterpolo is een intensieve en fysieke balsport die wordt gespeeld in twee teams van zeven spelers. Naast het hebben van een goede conditie en de juiste balbeheersing speelt samenwerking een grote rol. Waterpolo is een strategisch spel dat nooit saai is. Door de juiste tactiek te gebruiken kan er worden gescoord bij de tegenstander. Een wedstrijd bestaat uit vier partjes van minimaal vier minuten netto speeltijd. Hoe hoger het niveau hoe langer de speeltijd. 

Wie?

Bij Z.P.C. Watervlo kunnen zowel dames, heren als jeugd terecht om waterpolo op een gezellige en sportieve manier te beleven. De jeugd wordt ingedeeld naar leeftijd en speelt tot en met 13 jaar in gemengde teams. Daarna worden jongens en meisjes gescheiden. Bij de jeugd worden de volgende leeftijdscategoriën gehanteerd:

  • Jongens A < 19 jaar
  • Jongens & meisjes B < 17 jaar
  • Jongens & meisjes C < 15 jaar
  • Gemengd D < 13 jaar
  • Gemengd E < 11 jaar
  • Trotse vlootjes (minipolo)

Na het behalen van een C-diploma zijn kinderen welkom om bij de waterpolo meet te kunnen doen aan minipolo. Al is het wel heel goed voor de zwemconditie en zwemtechniek om daarnaast zwemvaardigheid 1 t/m 3 te doen.
Minipolo is speciaal bedoeld voor kinderen die nog niet toe zijn aan competitiewedstrijden, maar waterpolo wel heel leuk vinden. Op speelse wijze leren zij hierbij de basis van de (zwem)sport.

Wanneer?

Van maandag tot en met vrijdag worden er waterpolotrainingen aangeboden. Eventueel ook in het weekend. Afhankelijk van het team en het niveau worden er één, twee of drie avonden in de week getraind. (Thuis)wedstrijden vinden plaats op zaterdagmiddag. Naast zwembad Fletiomare maakt Z.P.C. Watervlo voor het aanbieden van waterpolo ook gebruik van zwembad De Kwakel in Utrecht en zwembad H2O in Harmelen.

Proeftraining

Interesse? Stuur een mail naar waterpolo@zpcwatervlo.nl. De trainers van Z.P.C. Watervlo verwelkomen je graag langs de badrand voor een proeftraining. Proeftrainingen zijn gratis en vrijblijvend.