Wat?

Trimzwemmen is het actief zwemmen onder begeleiding van een zweminstructeur en heeft als doel het verbeteren van de algehele conditie. Tijdens de training komen alle slagen aan bod en wordt er aan de zwemtechniek gewerkt. Door middel van verschillende zwemoefeningen beweeg je na verloop van tijd steeds makkelijker en sneller door het water. Bij trimzwemmen is er geen sprake van een wedstrijdelement. Iedereen zwemt op zijn eigen niveau. Met iemand langs de badrand die je motiveert en aanwijzingen geeft, is het zwemmen een stuk makkelijker vol te houden dan wanneer je in je eentje baantjes trekt.

Wie?

Geoefende zwemmer of niet, trimzwemmen is voor iedereen. Belangrijk is wel dat de zwemmers driekwartier lang vol kunnen houden. Bij ZPC Watervlo trainen momenteel alleen volwassenen.  Naast hobbyzwemmers is trimzwemmen ook geschikt voor sporters die individueel trainen voor bijvoorbeeld een triatlon. 

Wanneer?

ZPC Watervlo biedt iedere donderdagavond van 22.00 uur tot 22.45 uur trimzwemmen aan in het wedstrijdbad van zwembad Fletiomare. 

Proeftraining

Interesse? De instructeurs van ZPC Watervlo verwelkomen je graag langs de badrand voor een proeftraining. Proeftrainingen zijn gratis en vrijblijvend.