Algemeen

Vanaf donderdag 25 augustus 2017 kan iedereen bij ons aan de slag om op een leuke en gezellige manier aan zijn of haar conditie en zwemtechniek te werken. Kom Trimzwemmen en word topfit!

Om een keer zelf te ervaren wat trimzwemmen inhoudt, kun je een gratis proeftraining bijwonen. Kom op donderdagavond om 22.00 uur langs met je zwemkleding en een handdoek en duik met ons het water in. Onder begeleiding komen alle zwemslagen aan bod. Trimzwemmen is geschikt voor jong en oud. Daarnaast is zwemmen een sport waar de kans op blessures klein is.

Conditie

Trimzwemmen is actief zwemmen onder begeleiding van een ervaren zweminstructeur. Niet alleen baantjes trekken, maar zwemmen in je eigen tempo en op je eigen niveau. Het doel is het verbeteren van je algehele conditie. Iedereen kan meedoen, jong of oud. Trimzwemmen is heel gezond, want je gebruikt bijna al je spieren. Tegelijkertijd is het een veilige sport met geringe kans op blessures. Om mee te doen hoef je zeker geen geoefende zwemmer te zijn, wél moet je drie kwartier lang zwemmen kunnen volhouden.

Zwemtechniek

Alle zwemslagen en facetten van de zwemsport komen uitgebreid aan de orde. Door middel van gevarieerde oefeningen en onder professionele begeleiding verbeter je je zwemtechniek en beweeg je na verloop van tijd steeds makkelijker én sneller door het water.

De trainer
Een ervaren instructeur begeleidt het trimzwemmen. Met iemand aan de badrand die je motiveert en aanwijzingen geeft, is het een stuk makkelijker vol te houden dan wanneer je in je eentje baantjes moet trekken. Bovendien zorgt zij voor een goede en ontspannen sfeer met alle ruimte voor een grap en een grol. Er heerst dan ook een grote saamhorigheid tijdens de training. Dit ‘clubgevoel’ maakt dat je elke week zin hebt om de training bij te wonen!
Gratis proeftraining

Om een keer zelf te ervaren wat trimzwemmen inhoudt, kun je een gratis proeftraining bijwonen. Gewoon op donderdagavond langskomen met je zwemkleding en een handdoek en het water induiken. Je zult zien dat trimzwemmen een prettige en gezellige sport is.

Praktische informatie

Trimzwemmen is een activiteit van Zwem- en Poloclub Watervlo. De trainingen vinden plaats op donderdagavond van 22:00 uur tot 22:45 uur in het wedstrijdbad van zwembad Fletiomare.

Trimzwemmen

Donderdag
22.00 - 22.45 uur
@ Zwembad Fletiomare